Turbine eoliene inteligente echipate cu laser

0
turbine_eoliene_echipate_cu_laser_solar-magazin.ro.jpgLIDAR: Prezicerea vantului prin utilizarea turbinelor eoliene inteligente echipate cu laser Cercetatorii de la Riso DTU au finalizat primul test pe o turbina eoliana cu un laser pe baza de anemometru, construit pe elice, pentru a creste productia de energie electrica.

Directia vantului, rafalele de vant si turbulentele, pot fi anticipate si estimate de turbinele eoliene din viitor, acestea vor creste productia de energie electrica, reducand in acelasi timp sarcinile extreme, folosind sistemul laser numit LIDAR.

Folosind LIDAR, turbinele vor fi capabile sa „vada” vantul inainte de a lovi lamele, astfel incat acestea sa poata fi modificate, pentru o utilizare mai eficienta. Aceasta industrie va creste in urmatorii ani, datorita focusarii globale asupra energiei regenerabile si schimbarilor climatice.
Se asteapta ca aceasta tehnologie sa creasca productia de energie cu pana la 5%. Aceasta tehnologie ar putea reduce emisiile de CO2 cu 25.000 de tone pana in 2025, daca cel putin una din 10 turbine este echipata cu LIDAR.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Turbine eoliene inteligente echipate cu laser, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns