O noua speranta pentru EVs ( vehicule electrice ): Bolivia detine cea mai bogata zona cu Litiu

0
litiu_in_bolivia_pentru_masini_electrice_solar-magazin.ro.jpgO data ce industria auto s-a indreptat spre folosirea energiei verzi, nevoia unei resurse alternative „supreme” este evidenta. Si ceea ce este mai evident este cererea de vehicule electrice (masini electrice).
EVs au nevoie sa stocheze energia in baterii: in principal bateriile Lithium-Ion. O data cu acest motiv special, litiu pare sa fie cea mai cautata resursa. Unul dintre locurile cu cea mai mare cantitate de litiu din lume, pare sa fie Bolivia, la aproape 4 km desupra nivelului marii, in Muntii Anzi. Cererea pentru litiu se asteapta sa se dubleze in urmatorii zece ani si Bolivia cu o resursa de 9 milioane de tone, va fi probabil „Arabaia Saudita a litiului”.

Aceasta suprafata din Bolivia, se pare ca a fost un lac imens in timputile preistorice. Apa care vinea din Muntii Anzi aducea multe minerale printre care litiu si magneziu. Apoi cu trecerea timpului si interactiunea soarelui, apa a devenit o saramura bogata in minerale care curge pe sub suprafata desertului. Pentru a obtine litiu, saramura este pompata in bazine de evaporare. Soarele evapora 7mm de apa pe zi, concentrand litiul. Litiul este in continuare concentrat prin transferarea saramurii printr-o serie de bazine. Prin acest proces, o multime de impuritati sunt eliminate. Intregul proces dureaza mai mult de un an si chiar daca Bolivia va avea nevoie de anumite expertize externe, presedintele Evo Morales nu vrea sa implice investitorii europeni sau asiatici in extractia de litiu.

Deoarece Boliviei ii lipseste infrastructura tehnica, unele probe de saramura au fost trimise in Coreea de Sud, Franta si Japonia pentru analize. Cererea de litiu fiind in crestere, locul va deveni un interes global.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
O noua speranta pentru EVs ( vehicule electrice ): Bolivia detine cea mai bogata zona cu Litiu, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns