Energia provenită din surse regenerabile a contribuit la creșterea consumului național de energie electrică, în România

0

În prima jumătate a anului 2017, consumul naţional de energie electrică a crescut, iar cea mai mare parte a creşterii a fost susţinută de producţia din termocentrale, care pare că devin din ce în ce mai importante pentru asigurarea echilibrului energetic.

Potrivit ultimelor date publicate de Transelectrica, consumul intern de energie electrică a crescut cu 3,04% în prima jumătate a anului. Și producţia a crescut, în aceeaşi perioadă, cu 4,54%.

România a fost exportator net de energie, ba chiar exporturile au crescut cu 9,3%, în timp ce importurile au consemnat o scădere de 12%.

Energia a provenit de la termocentrale, , iar turbinele eoliene au ajuns să producă la fel de mult ca cele două reactoare de la Cernavodă.

„În structura mixului de producție, în semestrul I 2017 comparativ cu 2016, s-a înregistrat o creștere a ponderii componentei termo de aproximativ 17,8% și a producției din surse regenerabile de 10,7%. Aportul componentei hidro a cunoscut o scădere de 13.8% (8,1 TWh față de 9,4 TWh). Analizând ponderile componentelor mixului de producție netă pentru semestrul I 2017 se observă că cea mai mare pondere (41%) este reprezentată de componenta termo urmată de componenta hidro (26%), iar energia produsă din surse regenerabile și nucleară au o pondere de aproximativ de 17% fiecare”, se arată în raportul Transelectrica.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Energia provenită din surse regenerabile a contribuit la creșterea consumului național de energie electrică, în România, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns