VIDEO: Cum arată noua generație de locuințe alimentate solar, proiectate să consume cât mai puțină energie

0
casa eficienta energetic

Una dintre casele prezentate la Solar Decathlon. Imagine via Solar Decathlon.

Solar Decathlon, organizat de Departamentul de Energie al SUA expune o nouă generație de case menite să reducă mult consumul de energie, în timp ce valorifică potențialul energieei regenerabile.

Noul concept ar putea juca un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și, la fel de important, îi va ajuta pe viitorii proprietari să reducă și chiar să elimine facturile de energie electrică, susțin designerii caselor.

În 2014, clădirile rezidențiale și comerciale au reprezentat 40% din consumul de energie în Statele Unite. Astfel, Departamentul de Energie al SUA a creat un program prin care provoacă echipe formate din studenți să proiecteze și să construiască locuințe alimentate cu energie solară, case rentabile, eficiente energetic, și atractive.

Câștigătorul concursului este echipa care reușește să creeze o casă accesibilă din punct de vedere al prețului, cu un design atrăgător, o producție de energie optimă și un consum energetic redus.

Prima competiție Solar Decathlon a avut loc în 2002, concursul fiind organizat din doi în doi ani.

Iată cum arată aceste locuințe:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VIDEO: Cum arată noua generație de locuințe alimentate solar, proiectate să consume cât mai puțină energie, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns