Eolienele ar putea alimenta cu energie întreaga planetă

0
Un raport al International Energy Agency (IEA) arată că energia produsă de turbinele eoliene offshore are capacitatea de a susţine întreaga cerere de electricitate mondială şi va deveni o componentă din ce în ce mai semnificativă din sistemele energetice naţionale pe viitor.
Potrivit aceleiași surse, cheltuielile cu instalarea capacităţilor de energie eoliană vor scădea cu aproximativ 40% până în 2030, astfel că energia regenerabilă va ajunge mult mai competitivă decât combustibilii fosili.

Raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie este realizat într-o perioadă în care tot mai multe ţări din lume, printre care Franţa şi Marea Britanie, au început dezvoltarea de parcuri eoliene offshore pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră spre zero până în 2050.

Agenţia mai previzionează că unităţile eoliene instalate în regim offshore se vor dubla în următorii 5 ani şi vor fi de cinci ori mai mari decât în prezent, în anul 2030.

Raportul IEA mai arată că prin extinderea turbinelor în largul apelor şi prin intermediul unor aşa-numite „turbine plutitoare”, eolianul offshore ar putea acoperi de 11 ori consumul mondial de electricitate în 2040.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns