Mineri transformați în tehnicieni de turbine eoliene. Programul de reconversie stârnește interesul minerilor

0

Proiectul de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului este de interes pentru cei care muncesc în sectorul minier. De la anunțarea proiectului Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) de reconversie profesională a minerilor din Valea Jiului, peste 200 de oameni au dorit să afle detalii despre program.

Proiectul se desfășoară pe durata a 10 ani, timp în care se dorește ca, anual, 500 de mineri să fie transformați în tehnicieni de turbine eoliene.

“Asociația își propune accesarea fondurilor disponibile prin Platforma pentru Regiunile Carbonifere în Tranziție, având în vedere ca pe parcursul duratei de implementare a proiectului, de 10 ani, este țintită reconversia a aproximativ 5.000 de specialiști in energie eoliană si 3.000 in distribuția de energie electrică pe an, pentru un total de până la 8.000 de oameni. Abilitățile tehnice și profesionale ale tehnicienilor din sectorul minier sunt ușor transferabile către sectoarele energiei regenerabile și al distribuției de energie, iar certificările obținute în urma cursurilor de formare si reconversie le vor permite acestora să lucreze în instalarea, operarea și mentenanța proiectelor regenerabile și a rețelelor electrice din toata lumea, cu beneficii salariale atractive”, arăta RWEA când a anunţat proiectul.

Centrul RESS – Renewable Energy School of Skills din Constanţa, care va fi „clonat” în Valea Jiului, a pregătit până acum circa 4.500 de oameni, la standarde internaționale. Aceștia asigură acum nu doar mentanţa celor 3.000 MW instalați în eolian în România, ci şi în afara ei, dezvoltând si un nou concept si termen, de navigatori-eolieni, potrivit economica.net.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Mineri transformați în tehnicieni de turbine eoliene. Programul de reconversie stârnește interesul minerilor, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns