Casa Verde 2011 incepe din aprilie

0

casa_verde_2011.jpgVesti bune pentru romanii care vor sa-si doteze locuintele cu panouri solare sau instalatii de producere a energiei termice pe baza de biomasa.

Programul „Casa Verde”, care va demara incepand cu luna aprilie, le ofera posibilitatea sa primeasca finantare de la stat.
Iata ce acte trebuie sa depui daca te numeri printre cei interesati de locuintele „verzi”.

Daca investesti in panouri solare, pompe de caldura sau instalatii de producere a energiei termice pe baza de biomasa, iti poti recupera intreaga cheltuiala sau macar o parte din ea prin decontarea facturii de catre Administratia Fondului de Mediu. Astfel, ca viitor proprietar al locuintei „verzi”, va trebui sa depui un dosar de finantare la sediul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului. La acest dosar trebuie sa anexezi o cerere de finantare nerambursabila, tehnoredactata si semnata, in original. De asemenea, vei avea nevoie de un certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local, eliberat de organele competente. In plus, trebuie sa ai si un extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate asupra locuintei in care se va realiza proiectul sau autorizatie de construire in copie legalizata, daca imobilul se afla in constructie. Vei mai avea nevoie de copie dupa actul de identitate, un plic completat cu numele, adresa si titlul programului, precum si o adeverinta care sa ateste existenta contului bancar, emisa de o banca comerciala.

Peste 18 mii de dosare au fost depuse anul trecut

Programul va debuta incepand cu luna aprilie. Abia de atunci, proprietarii vor putea sa-si depuna dosarele cu toate actele
necesare. Campania din acest an va fi finantata cu 300 de milioane de lei credite de angajament si 435.899 de mii de lei
credite bugetare. Potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului si Padurilor, in 2010 au fost depuse peste 18 mii de dosare. Dintre acestea, peste 10.000 au fost analizate si 2.000 platite. Anul trecut, programul a beneficiat de 110 milioane de lei.
O casa ecologica iti micsoreaza costurile facturilor de utilitati

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Casa Verde 2011 incepe din aprilie, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns