CEZ investeste 841 milioane de dolari in parcurile eoliene din Romania

0

CEZ AS planuieste sa creasca investitiile sale totale in parcurile eoliene romane de la Cogealac si Fantanele, la 1 miliard de euro in acest an, in incercarea de a tripla productia de energie din tara.

CEZ este unul dintre cei mai mari investitori in domeniul energiei eoliene din Romania, impreuna cu EDP-Energias de Portugal SA, cea mai mare utilitate din Portugalia, EON AG, cea mai mare utilitate din Germania, ENEL SA si Iberdrola SA.

Tara este atractiva pentru dezvoltatorii de energie eoliana, datorita locatiilor sale de-alungul Marii Negre, unde viteza medie a vantului este de aproximativ 25.2 kilometrii pe ora.

Intr-un interviu cu Bloomberg News, Ondrej Safar managerul de proiect al CEZ, a afirmat ca Romania va incepe probabil sa acorde asa numitele certificate verzi pentru fiecare megawatt/ora de generare de energie curata incepand din septembrie.

Certificatele pot fi vandute pe o piata independenta si furnizorii de energie electrica sunt obligati sa achizitioneze un anumit numar in fiecare an pentru a dovedi ca este luata o parte din puterea lor de la genratoare cu emisii reduse de carbon.

Daca nu vor respecta aces lucru, vor primi amenzi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
CEZ investeste 841 milioane de dolari in parcurile eoliene din Romania , 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns