Minerii din România, transformați în tehnicieni de turbine eoliene

0

Asociatia Română pentru Energie Eoliana (RWEA) dorește reconversia profesională a minerilor din România. Astfel, propune un proiect cu o durată de 10 ani, prin care, anual, 500 de mineri să fie transformați în tehnicieni de turbine eoliene. RWEA mizează pe sprijinul Ministerului Energiei pentru ca aceste proiecte să fie finanţate din bani europeni, astfel că, pentru cei care se vor specializa, cursurile să fie gratuite.

„Asociatia Română pentru Energie Eoliana propune un proiect ambiţios de reconversie profesionala pentru persoanele din zonele dependente de sectorul producerii energiei din cărbune. Consolidând experienţa acumulata în centrul de instruire Monsson – RESS (Renewable Energy School of Skills) din Constanţa, RWEA (împreuna cu companiile din cadrul său cum ar fi Monsson, CEZ sau Enel), are în plan folosirea fondurilor disponibile in viitorul Fond de Modernizare pentru dezvoltarea unui astfel de centru în zona Văii Jiului. Pe parcursul duratei de implementare a proiectului, de 10 ani, este ţintită reconversia a aproximativ 500 de tehnicieni pe an, pentru un total de minimum 5.000. Costul cursurilor de reconversie este luat în considerare în finanţarea cerută pentru realizarea proiectului” a transmis RWEA, pentru economica.net.

Experţii din cadrul RWEA consideră că abilităţile tehnice şi profesionale ale tehnicienilor din sectorul minier sunt uşor transferabile către sectorul energiei eoliene, iar certificările obţinute în urma cursurilor de reconversie le vor permite acestora să lucreze nu doar în Romania, dar şi în instalarea, operarea şi mentenanţa proiectelor eoliene din toata lumea, cu beneficii salariale atractive.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Minerii din România, transformați în tehnicieni de turbine eoliene, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns