Primaria Brasov se doteaza cu panouri solare fotovoltaice

0

Panouri solare pe Casa Casatoriilor din Brasov

Cate zeci de panouri solare fotovoltaice vor fi amplasate pana la primavara lui 2009 pe acoperisul Primariei Brasov.

Sistemul solar va asigura „independenta energetica partiala”, a explicat primarul Brasovului, George Scripcaru. „In felul asta, promovam folosirea energiilor alternative si facem si economii la factura de curent”, a argumentat edilul, incantat ca primaria de sub Tampa va fi „prima din tara alimentata cu energie electrica solara”.
Potrivit spuselor lui Scripcaru, sistemul de panouri solare – care va fi instalata pe acoperişul Casei Căsătoriilor din curtea primăriei – va avea o productivitate de 100Kw/zi, energie suficienta pentru reducerea cu 60% a consumului de curent electric al instalaţiei de climatizare a institutiei, in lunile de vara.


Instalaţia solara va produce 40.000 de Kwh pe an, ceea ce va duce la reducerea cu 20% a consumului de energie electrica al primăriei si implicit a facturilor, asigurandu-se totodata si o sursa de rezerva de curent pentru cazurile de avarie.

Pana la finele acestui an va fi intocmit studiul de fezabilitate, iar la inceputul anului viitor va fi finalizat si proiectul instalatiei solare – pentru care primaria va plati in total 18.500 de euro. Instalatia solara va fi pusa in functiune in termen de o luna de la inceperea lucrarilor de instalare a sistemului de panouri solare fotovoltaice.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Primaria Brasov se doteaza cu panouri solare fotovoltaice, 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns