Stâlpii eolienelor, în categoria clădirilor. Proprietarii parcurilor eoliene din România vor plăti o nouă taxă

0

Proprietarii parcurilor eoliene vor plăti o nouă taxă. Camera Deputaţilor a adoptat cu o largă majoritate, proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal care introduce în categoria clădirilor şi turnurile pe care sunt amplasate turbinele eoliene.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 253 de voturi pentru şi doar 28 contra şi se referă la modificarea unui articol din Codul Fiscal.

„Obiect de reglementare: modificarea art 453. lit b) din legea nr 227/2015, în sensul includerii în categoria clădirilor a turnurilor de susţinere a turbinelor eoliene, pentru raţiuni de fiscalizare” se arată pe site-ul Camerei Deputaţilor, le secţiunea legată de actele normatice adoptate.

Mai exact, proprietarii de turbine eoliene va trebui să plătească, anual, impozit pe turn, primăriei localităţii pe raza căreia au amplasate parcurile eoliene, pentru că acest turn este acum clădire.

Modificarea legislaţiei a fost iniţiată de partidul de guvernământ şi a fost susţinută de Ministerul Finanţelor. Legea va fi trimisă la promulgare preşedintelui.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Stâlpii eolienelor, în categoria clădirilor. Proprietarii parcurilor eoliene din România vor plăti o nouă taxă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns