Un festival din România va deveni primul din lume alimentat cu energie verde, eoliană

0

Festivalul Neversea, alături de Grupul CEZ în România, își propune să devină în 2020, primul festival de muzică din lume alimentat cu energie regenerabilă, provenită din turbine eoliene. Energia regenerabilă necesară funcționării festivalului va fi generată din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al Grupului CEZ, situat în județul Constanța.

Procesul de implementare a infrastructurii necesare este impresionant și va dura ceva timp. Pregătirile vor începe în acest an și se vor finaliza la timp, pentru ediția din 2020, atunci când, atât scenele, cât și majoritatea perimetrului festivalului, vor fi alimentate cu energie provenită de la parcul eolian.

Până atunci, însă, pentru ediția Neversea 2019, zona CEZ va fi prima zona 100% verde din cadrul festivalului. Aceasta va fi în totalitate alimentată cu energie regenerabilă și va adopta măsuri pentru a preveni și reduce poluarea: deșeurile vor fi colectate selectiv pentru reciclare; tacâmurile și vesela de plastic de unică folosință vor fi înlocuite cu paharele de sticlă sau din carton reciclabil; paiele de plastic vor dispărea.

Parteneriatul CEZ & Neversea este un exemplu de bune practici la nivel internațional care demonstrează că două companii din industrii total diferite pot obține rezultate extraordinare împreună prin punerea la comun a unor resurse care transformă în realitate idei și inițative extrem de curajoase, menite să contribuie la protejarea noastră și a mediului înconjurător pe termen mediu și lung”, a declarat Bogdan Rădulescu, Head of Partnership al Neversea.

Grupul CEZ în România este pentru al doilea an consecutiv partener al festivalului Neversea și își propune prin această colaborare, să crească gradul de conștientizare în rândul generațiilor actuale și viitoare asupra importanței utilizării surselor alternative de producere a energiei electrice.

Festivalul NEVERSEA va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019, în Constanța.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Un festival din România va deveni primul din lume alimentat cu energie verde, eoliană, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns