Mașina de tuns iarbă care folosește iarba tăiată pe post de combustibil

0
masina_de_tuns_iarba_folosind_biomasa

E-Mow, robotul care tunde iarba și apoi o folosește drept combustibil

Studenții din SUA au creat o mașină autonomă care taie iarba, folosind Google Maps ca ghid. Construit pe corpul unei mașini electrice de jucărie, vehiculul inteligent este capabil să convertească iarba în combustibil, utilizând tehnologia de gazeificare a biomasei.

Studenții americani au creat o mașină autonomă care nu numai că taie iarba într-o zonă specifică, ci o și foloseste pentru a se alimenta – economisind, astfel, timp și bani. Mașina E-Mow este construită pe corpul unei mașini electrice de jucărie, și este capabilă să convertească iarba în combustibil, folosind un gazificator mic al biomasei – un tip de cuptor, care transformă materia organică în gaz, scrie Daily Mail

Inginerii de la Universitatea George Mason, Washington DC, cred că invenția lor ar putea revoluționa grădinăritul și, mai important, ar putea fi folosită ca o modalitate eficientă de a crea hrană pentru animale.

Mașina taie iarba folosind un sistem de tăiere care nu necesită multă energie electrică, spre deosebire de multe cositoare care utilizează o lamă rotativă. Acest lucru permite mașinii de tuns iarbă să funcționeze fără a fi nevoie să mențină energia cinetică necesară într-un sistem cu lamă rotativă. Mașina colectează apoi fragmentele de iarbă, care sunt canalizate într-o zonă în care iarba este mărunțită, asemenei unei mașini de tocat, cu excepția faptului că această invenție folosește presiuni și temperaturi mai ridicate, explică inginerii.

Iarba mărunțită trece apoi într-un coș de colectare unde este uscată cu aer cald de la instalația de gazeificare și apoi este convertită în combustibil. Acest combustibil din biomasă este apoi răcit, filtrat și amestecat cu aer, astfel încât să poată fi utilizat pentru a alimenta motorul vehiculului. Paiele pot fi utilizate și pentru alte aplicații, cum ar fi furaje, și pot fi descărcate periodic la o unitate de stocare.

Utilizatorii mașinii de tuns gazonul nu vor fi nevoiți să-l împingă în jurul gradinii lor, pentru că robotul este dotat cu GPS și cu senzori de proximitate. În viitor, ei vor programa aparatul prin selectarea unei zone de cosit, folosind Google Maps. Aparatul va folosi, de asemenea, sistemul de GPS pentru a evita drumuri și alte limite, precum și pentru a se mișca în mod eficient în jurul unei grădini.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Mașina de tuns iarbă care folosește iarba tăiată pe post de combustibil, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns