T’Sou-ke Nation folosește wasabi pentru promovarea energiei curate

0
green life

Afacerea Pacific Coast Wasabi 

În trei sere mari din sud-vestul Victoriei, membri ai primei națiuni T’Sou-ke se ocupă de cultivarea a 15.000 de răsaduri de wasabi, cea mai recentă afacere în mica lor comunitate. Proiectul are menirea de a promova energia regenerabilă.

Majoritatea membrilor T’Sou-ke Nation locuiesc în partea de vest a orașului Sooke, situat pe vârful sudic al insulei Vancouver. Principalele industrii din T’Sou-ke Nation sunt silvicultura și energia verde.

Până la recoltarea plantelor de wasabi vor trece 15 luini, însă T’Sou-KE — cu aproximativ 250 de membri și 67 de hectare de teren în jurul bazinului Sooke și Strâmtoarea Juan de Fuca — se concentrează pe proiecte verzi, durabile, scrie The Globe and Mail.

Afacerea Pacific Coast Wasabi face parte dintr-o viziune a comunității, veche de 100 de ani, privind securitatea energetică, securitatea alimentară și renașterea culturală și economică, toate centrate pe valorile tradiționale aborigene.

Comunitatea T’Sou-KE are ca scop stabilirea unui standard în durabilitate, independență și energie alternativă. Până în prezent, acest lucru a inclus energia solară, vehicule electrice și produse alimentare sănătoase.

„Vom oferi cursuri de formare și locuri de muncă, atât în construcția serelor, cât și în cultivarea și recoltarea de wasabi și alte alimente,” spune Gordon Planes, șeful comunității T’Sou-ke, menționând că a investit 175.000 dolari în proiect.

T’Sou-ke a devenit cunoscută în ultimii cinci ani pentru generarea energiei electrice de la 440 de panouri solare fotovoltaice montate pe acoperiș, dar și pentru panourile solare pentru încălzirea apei calde menajere, sisteme întâlnite în majoritatea locuințelor din comunitate.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
T’Sou-ke Nation folosește wasabi pentru promovarea energiei curate , 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns