Cea mai mare cladire solara de pe planeta va gazdui conferinta solara

0
cladire_solara_gigant_solar-magazin.ro.jpgOrasul din Dezhou, China a castigat cu succes licitatia de a gazdui a patra din seria semestriala a conferintelor solare mondiale si va face acest lucru in cea mai mare cladire din lume alimentata aproape in totalitate cu energie solara. Aceasta are peste 800.000 metrii patrati spatiu in interior. Majoritatea energiei utilizate in interiorul cladirii este solara.
Tehnicile verzi de constructie cum ar fi acoperisul avansat si izolarea peretilor a redus necesarul de energie al cladirii cu 30% si sistemele solare de pe acoperis furnizeaza 82% din energia ramasa.

Cladirea de 800.000 metrii patrati contine 75.000 de centre de expozitie, facilitati de cercetare stiintifica, facilitati de reuniuni si training si chiar hotelul la care participantii internationali pot sta, chiar in aceeasi cladire, pentru a reduce si mai mult amprenta lor de carbon.

Intentia acestui centru de conferinte nu este doar pentru a oferi un loc de intalnire spectacolelor de comert solar, ci de a oferi un forum pentru schimbul de idei internationale, despre cercetarile stiintifice, dezvoltarile tehnologice si dezvoltarea durabila urbana  in domeniul energiei solare.
Dezvoltarea solara va juca un rol tot mai important in dezvoltarea Chinei. Pentru China utilizarea soarelui pentru incalzirea apei este probabil cea mai ieftina aplicatie solara. Acum, China este lider mondial in dezvoltarea sistemelor solare termale pentru apa calda, reducand nevoile de electricitate. Trei din patru colectoare solare termale, la nivel mondial sunt acum facute si instalate in China. Aceasta piata a crescut cu o constanta de 28% pe an, in ultimii ani.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Cea mai mare cladire solara de pe planeta va gazdui conferinta solara, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns