Clădirile noi din Franța trebuie să aibă panouri fotovoltaice sau plante pe acoperiș

2
acoperis verde  Franta

Panouri solare fotovoltaice sau plante pe acoperișurile clădirilor din Franța. Foto: C. T. Vanderbilt

Franța a introdus o lege care impune ca acoperișurile clădirilor construite în zonele comerciale să fie cel puțin parțial acoperite cu panouri solare fotovoltaice, sau cu plante.

Legea, care a fost adoptată pe 19 martie, este o versiune mai slabă a ceea ce au cerut activiștii de mediu. Apelul inițial voia ca toate clădirile noi să aibă „acoperișuri vii”. Întreprinderile vor putea acum să acopere cu plante doar o parte din acoperiș și pot, dacă doresc, să monteze în zona rămasă panouri solare fotovoltaice.

Potrivit Global Construction Review, Franța este în urma altor țări vest-europene în ceea ce privește eforturile pentru dezvoltarea energiei solare. Prin comparație, Germania are o capacitate maximă de aproximativ 40GW, Italia are 17GW, iar Franța are doar 5GW, aproximativ la fel ca și Marea Britanie, care valorifică mai mult energia eoliană.

De fapt, capacitatea solară a Franței a scăzut în 2013, reprezentând acum doar 6% din capacitatea totală europeană.

Energia nucleară a generat 83% din energia electrică a Franței în 2012, însă guvernul socialist al țării dorește să adauge mai multă energie regenerabilă în mixul național.

Acoperișurile verzi sunt promovate de ecologiști pentru că, printre alte avantaje, acestea reduc energia necesară la răcirea și încălzirea clădirilor. De asemenea, ele pot crea habitate pentru fauna sălbatică, cum ar fi păsările.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)
Clădirile noi din Franța trebuie să aibă panouri fotovoltaice sau plante pe acoperiș, 4.9 out of 5 based on 8 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

2 comentarii

  1. Combinația de panouri fotovoltaice și acoperiș verde este și mai prietenos cu natura, merită să fie promovată.
    Prin această combinație panourile fotovoltaice vor avea un randament cu 25-30% mai mare dacă se instalează pe un acoperiș verde față de o instalare clasică pe un acoperiș hidroizolat cu tablă sau hidroizolație bituminoasă, stiut fiind că temperatura scăzută asigurată de activitatea de stratul de vegetație contribuie la creșterea eficienței energetice a panourilor fotovoltaice.

Lasa un raspuns