Centralele pe cărbuni din SUA, sub ”amenințarea” energiei eoliene și solare

0

Centralele de energie electrică din Statele Unite ale Americii care funcționează pe bază de cărbuni sunt tot mai ”amenințate” de energia regenerabilă și afectate de regulile elementare ale economiei.

Deoarece costurile energiei eoliene și solare sunt în cădere liberă,  74% din energia pe bază de cărbune a SUA ar putea fi înlocuită cu energie verde și tot ar presupune costuri reduse pentru consumatori, potrivit unui raport remis de Energy Innovation. Potrivit acestuia, procentul centralelor pe cărbune amenințate de ieftinirea energiei eoliene și solare va ajunge la 86% în 2025.

Studiul demonstrează faptul că operarea centralelor cu cărbuni existente este mai costisitoare decât construirea de noi alternative ecologice.

Carolina de Nord, Florida, Georgia și Texas sunt statele americane în care se află cel mai mare număr de centrale ce funcționează pe cărbuni și care sunt ”amenințate” de energia regenerabilă.

Unele companii încep să se adapteze la noua realitate. Spre exemplu, o companie de energie cu sediul în Minneapolis ce deservește state din regiunea vestică, și-a luat recent angajamentul să furnizeze energie electrică fără emisii de carbon până în 2050. Planul presupune dublarea capacității eoliene și reducerea treptată a dependenței de cărbuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Centralele pe cărbuni din SUA, sub ”amenințarea” energiei eoliene și solare, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns