Consumul de panouri fotovoltaice chinezesti altereaza vinul european

0

Decizia Comisiei Europene de a introduce taxe provizorii pe panourile fotovoltaice produse în China riscă să afecteze relaţiile comerciale dintre Beijing şi Uniunea Europeană, a apreciat miercuri într-un comentariu agenţia oficială Xinhua, citată de AFP și ptreluată de AGERPRES.

Panouri fotovoltaice chinezesti sau vin european

Consumul de panouri fotovoltaice chinezesti altereaza vinul european

”Protecţionismul Uniunii Europene dă un semnal foarte prost Chinei şi lumii întregi. În loc să caute o soluţie câştigătoare pentru ambele părţi ca să îşi rezolve problemele interne, Uniunea Europeană aruncă responsabilitatea în spatele altora”, a menţionat agenţia chineză de presă.

”Protecţionismul de o parte nu poate duce decât la protecţionism şi de cealaltă parte. UE va trebui să poarte responsabilitatea unui eventual război comercial, dacă o asemenea ipoteză se realizează”, a adăugat Xinhua.

Comisia Europeană a anunţat marţi înfiinţarea unor taxe provizorii pe panourile fotovoltaice chinezeşti, în pofida reticenţelor mai multor state ale Uniunii Europene şi a temerilor de represalii comerciale din partea Beijingului.

Executivul european a optat pentru măsuri progresive: astfel, începând din 6 iunie, taxele vor fi de 11,8%, urmând să ajungă peste două luni la 47,6%, în medie, în cazul în care Comisia nu ajunge la un acord cu Beijingul.

China a răspuns prin măsuri ce au vizat produsele europene atunci când UE a hotărât efectuarea unor anchete sau introducerea de taxe împotriva firmelor de panouri fotovoltaice ori a produselor chineze.

China lansează o anchetă asupra importurilor de vinuri europene

China a anunţat miercuri că lansează o anchetă antidumping asupra vinurilor importate din Uniunea Europeană, la o zi după decizia Comisiei Europene de a impune taxe provizorii pe panourile solare chineze, transmite France Presse.

”Guvernul chinez a lansat o procedură antidumping şi antisubvenţionare vizând vinurile provenind din Uniunea Europeană”, a precizat, într-un comunicat, Ministerul chinez al Comerţului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Consumul de panouri fotovoltaice chinezesti altereaza vinul european, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns