Cum folosesc brandurile tale favorite puterea solara: Forbes 10

0
puterea_solara_a_corporatiilor_solar-magazin.ro.jpgS-ar putea sa fi surprins la cat de multe dintre cele mai mari conglomerate ale cererii din lume, le pasa de puterea solara si energia regenerabila. Si avand in vedere ca cele mai multe sunt firme de petrol, gaz sau banci, toate au o legatura cu industria solara.

Mai jos se afla companiile din Top 10 Forbes precum si o scurta descriere, a modului in care acestea reusesc si cum incorporeaza energia solara in modelul lor de afaceri.

1.    General Electric
Castigatorul clar din 2009 al Forbes Global 2000 este General Electric, una dintre cele mai vechi corporatii conglomerate care a a supravietuit. GE are 323.000 oameni in intreaga lume si are aprope 800 miliarde de dolari in active, dar recordul ei fata de mediu in peste 100 de ani nu este la fel de roz ca abilitatea de a creste.
GE este de asemenea intre primii 5 poluatori din SUA (bazate pe datele de stat din anul 2000). Acum ca revolutia verde ia viteza, GE a sarit si ea in cursa. In 2005, au initiat programul “Ecomagination” pentru a dezvolta noi tehnologii de energie eficienta, inclusiv energia solara. GE a investit singura aproximativ 900 milioane de dolari in energia regenerabila, inclusiv vanzarea si fabricarea de sisteme solare complete pentru sectoarele comerciale, rezidentiale si sectoarele de utilitati.

2.     Royal Dutch Shell
Oficial cea mai mare companie de gaz si petrol din lume, Shell este ultima din corporatiile gigant, de petrol si gaz de pe lista. Aceasta a fost, de asemenea una dintre cele mai diversificate ale grupului, dar cele mai multe incercari de a integra portofoliul energetic Shell s-au dizolvat fara succes pe termen lung.
In 2006, Shell a vandut totalitatea operatiunilor sale de energie solara in valoare aproximativ de 80 MW, gigantului solar german, SolarWorld.

3.    Toyota

Toyota este un castigator evident pe frontul eficientei energiei: inventarea hybridului Prius completat cu ventilatie solara, pentru noul model.

4.    ExxonMobil
Cu cele mai mari cote la bursa, compania internationala de energie din lume, ExxonMobil, este si cea mai putin populara.

5.    British Petroleum
BP este una dintre companiile de petrol Big Seven, dar de mult timp este un lider in industria solara. Brandul BP Solar a dobandit propria identitate individuala, fabricand si instaland panouri solare fotovoltaice in intreaga lume. BP Solar nu este doar unul dintre fabricantii solari de top din lume ci si unul dintre utilizatorii comerciali de top ai energiei solare.

6.    HSBC Holdings
“The World’s Local Bank”, cum se spune ingenios pe site-ul Hongkong si Shanghai Banking Corporation (cu sediul în Marea Britanie), HSBC a dezvoltat o politica de creditare a sectoarelor sensibile, sociale si ecologice, pentru a restrictiona sau a  incuraja in anumite domenii sau la anumite societati, in functie de caracteristicile de mediu ale situatiei. HSBC aparent nu are nici o implicare directa in industria solara in afara unor acorduri de finantare posibile.

7.    AT&T

Una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume. Dar, orice viitor al energiei solare pentru AT&T este inca nedeterminat. In 2008, 1MW de energie solara fotovoltaica cu panouri solare fotovoltaice a fost instalat in San Ramon, California. Asta, plus un acord pentru a cumpara energie eoliana in Austin,Texas, constituie intreaga incursiune AT&T in energia alternativa.

8.    Wal-Mart
Este greu sa gasesti o companie mai controversata si mai populara in SUA. Este la fel de populara cat si criticata.  Wal-Mart este cel mai mare lant de alimentare din SUA, cu 1.3 milioane de locuitori numai in SUA. Una dintre companiile care a fost numita de Global Exchange ca una din cele 14 corporatii raufacatoare. Poate ca intr-un efort, pentru a-si curata numele atat de controversat, Wal-Mart a stabilit obiective remarcabile fata de durabilitatea si punerea in aplicare a energiei regenerabile, la magazinele sale.

9.    Chevron

Chevron este un sac amestecat. Pe de o parte, are abuzuri flagrante de mediu, pe de alta parte Chevron Energy Solutions, care a instalat recent un sistem solar de 1.2 MW in Los Angeles. Aceasta este o companie care a fost numita de Global Exchange ca una dintre 14  raufacatoare corporatii de pe planeta pentru mediul inconjurator si incalcarea drepturilor omului, iar apoi in revista Fast Company, numita „Chevron Energy Solutions”, apare ca una dintre cele mai inovatoare companii din domeniul energiei curate din lume.
Cu toate acestea proportia ce mai mare a veniturilor si profiturilor companiei Chevron vin prin intermediul operatiunilor cu gaz si petrol. Este greu de suportat un grup atat de paradoxal.

10.    Banco Santander

Banco Santander Central Hispano este un nou venit in topul 10 Forbes, nu este nimic altceva decat un cartel bancar. In ultimii 10 ani, Banco Santander a tot inghiti banci din toata Europa si in prezent este cea mai mare banca care se ocupa cu euro.
Primavara trecuta, banca a creat o firma cu capital de risc, cu unicul scop de a investi in energie regenerabila.  In 2006, Banco Santander a semnat un acord istoric cu BP Solar sa construiasca mai mult de 278 campuri de panouri fotovoltaice  electrice pe intreg teritoriul Spaniei cu o capacitate de 25 MW.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Cum folosesc brandurile tale favorite puterea solara: Forbes 10, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns