Germania închide centralele pe cărbuni pentru a trece la producția de energie regenerabilă

0

Germania se pregătește să închidă, treptat, toate centralele energetice alimentate cu cărbune, până cel târziu în anul 2038. Regiunile afectate de măsură vor primi ajutoare de până la 40 de miliarde de euro, potrivit unei comisii guvernamentale.

Planul reprezintă strategia Germaniei de a trece la producţia de energie din surse regenerabile, care a reprezentat anul trecut 40% din mixul energetic al ţării, depăşind pentru prima oară ponderea cărbunelui.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a salutat planul convenit de comisie, care include 28 de membri cu drept de vot din industrie, mediul academic, organizaţii ecologiste şi sindicate, plus trei membri fără drept de vot din partidele aflate la guvernare.

„Mai puţin dioxid de carbon, o surse de energie sigură şi ieftină, un semnal puternic”, a scris pe Twitter ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Germania a avut parte de o premieră anul trecut, în sectorul energiei, în condițiile în care mai mult de 40% din totalul energiei electrice produse în această țară a provenit din surse regenerabile (eoliană, solară, hidroelectrică și biomasă), depășind pentru prima dată cărbunele, care a avut o pondere de 38%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Germania închide centralele pe cărbuni pentru a trece la producția de energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns