India vrea să crească producția de energie regenerabilă

0

India are între timp 1,3 miliarde de locuitori. Iar nevoile sale de curent sunt enorme. Din dorinţa de a menţine la un nivel scăzut emisiile de CO2, guvernul de la New Delhi vrea să crească producţia de energie regenerabilă până în 2022 la 175 de gigawaţi. Aceasta ar echivala cu 50 la sută din necesarul de energie al ţării.

Avantajul este următorul: producţia de energie solară este în India mult mai profitabilă de cât în Europa de Nord. Soarele are acolo mai multă putere şi străluceşte mai constant. Şi vântul, biomasa şi forţa apei urmează a fi folosite în următorii trei ani pentru producţia de curent electric.

În statul federal indian Karnataka, aflat în sudul ţării, a fost dată în exploatare de la începutul anului 2018 o instalaţie de panouri solare pe o suprafaţă de 700.000 de metri pătraţi. 72.000 de oameni beneficiază astfel de curent electric curat, furnizat de căldura soarelui. Este nevoie acută de acel curent, fiindcă populaţia regiunii s-a înmulţit considerabil în ultimii cinci ani, la fel ca în toată ţara.

Parcul solar este alcătuit din două câmpuri cu câte 62.000 de module fotovoltaice policristaline. Instalaţia solară produce aproape 2000 de kWh pe metru pătrat, ceea ce este aproape dublu faţă de Europa Centrală.

Volumul investiţiei a fost de 31 de milioane de euro. Un consorţiu alcătuit din firme internaţionale a construit instalaţia.

Şi în regiunea Telangana din centrul Indiei, în apropiere de Hyderabad au fost inaugurate în ultimii doi ani ferme solare de mare întindere, care aprovizionează cu curent aproximativ 20.000 de oameni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
India vrea să crească producția de energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns