Parc eolian de 200 milioane de euro, construit de Enel

0

Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA (EGP RSA), a început construcția unui parc eolian în Africa de Sud.

Nxuba  va fi ridicat în Districtul Amatole, acesta fiind al treilea proiect eolian al Grupului în provincia Eastern Cape din Africa de Sud. Construcția parcului eolian Nxuba, estimată să fie finalizată în septembrie 2020, va necesita o investiție totală de peste 200 milioane euro.

“Prin începerea construcției parcului eolian Nxuba, primul dintre cele 5 proiecte acordate companiei în cadrul licitației de energie regenerabilă organizată în Africa de Sud în 2015, Enel își confirmă angajamentul de a-și dezvolta și consolida prezența în țară. Acest nou proiect reconfirmă contribuția EGP RSA în diversificarea mixului de surse, asigurând, în același timp, furnizarea energiei regenerabile pentru Eskom și promovând creșterea socio-economică a comunităților locale ”, a declarat Antonio Cammisecra, directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă, Enel Green Power.

Când va fi gata și pus în funcțiune, Nxuba va genera o cantitate de energie estimată la peste 460 GWh pe an, ajutând la prevenirea emisiilor a 500.000 tone de CO2 anual.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Parc eolian de 200 milioane de euro, construit de Enel, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns