Primarul din New York vrea să interzică ridicarea construcțiilor de tip zgârie nori pentru a reduce poluarea

0

Bill de Blasio, primarul orașului New York și omul care a devenit aliat în lupta contra schimbarilor climatice,  intenționează să interzică ridicarea altor zgârie nori sau cladiri din sticlă și oțel în orașul pe care îl conduce, deoarece aceste construcții risipesc prea mult energie.

Propunerea face parte din ansamblul de măsuri prin care Big Apple încearcă să reducă cu 30 % emisia gazelor cu efect de seră pentru 2030, notează EFE.

„New York este locul celor mai frumoși zgârie nori din lume, dar clădirile noastre emblematice sunt și cea mai mare sursă de emisii de carbon ale orașului”, a spus primarul .

Bill de Blasio urmează să trimita un proiect de lege pentru interzicerea ridicării altor zgârie nori din sticlă și oțel, spre aprobarea Consiliului municipal.

In general, complexul de zgârie nori al orașului este responsabil de 70 % din poluarea mediului.

Potrivit primăriei New York, dacă o companie vrea să construiască zgârie nori din sticlă și oțel nu va putea utiliza aceste materiale decât dacă ia măsurile necesare pentru a reduce emisiile de carbon.

„Orașul New York nu va mai permite înălțarea de clădiri care să afecteze Pământul și să ne amenințe viitorul”, a spus Bill de Blasio.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Primarul din New York vrea să interzică ridicarea construcțiilor de tip zgârie nori pentru a reduce poluarea, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns