Studiu: Autoturismele electrice poluează mai mult decât cele alimentate cu benzină sau motorină

0

Un studiu a scos la iveală rezultate uimitoare! Mașinile electrice poluează de 3,6 ori mai mult decât cele care funcționează cu combustibil precum benzina sau motorina.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Institutul Carnegie pentru Știință din Washington, ce au făcut un studiu realizat sub patronajul Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite.

Rezultatele nu pot să nu dea naștere urmatoarei întrebări: cum poate dăuna mediului înconjurător un autoturism cu emisii zero?

Concluzia, aparent nejustificată, poate fi descrisă astfel: energia electrică folosită la reîncărcarea bateriilor provine din surse poluante. Așadar, rata mortalității cauzată de poluare este cu 86% mai mare, comparativ cu sistemele de propulsie convenționale, cifra alarmantă fiind asociată poluării industriale rezultate în urma producerii energiei electrice necesare încărcării mașinilor electrice.

„Din nefericire, de fiecare dată când un cablu de reîncărcare este conectat la priza unei mașini electrice, la celălalt capăt la cablului se află, de fapt, o termocentrală alimentată cu cărbune sau gaze, iar efectele nocive asupra mediului sunt astfel mai periculoase decât cele produse de o mașină pe benzină sau motorină„, explică profesorul Ken Caldeira de la Institutul Carnegie.

Studiul Institutului Carnegie mai relevă faptul că, indiferent de modificările aduse sistemului energetic american, bazat în proporție de 39% pe termocentralele alimentate cu cărbune, mașinile electrice vor continua să polueze mult peste limitele percepute de public. Astfel, dacă termocentralele ar folosi în loc de cărbune, gaz natural, nivelul de emisii s-ar situa la jumătate comparativ cu cel al motoarelor pe benzină.

Nici măcar sursele regenerabile de curent, precum apa (hidrocentrale), soarele (panouri solare) sau vântul (centrale eoliene) nu ar ajuta mașinile electrice să fie 100% nepoluante, acestea continuând să producă, prin poluarea industrială asociată, aproximativ 25% din gazele nocive pe care le-ar emite un automobil dotat cu un motor pe benzină sau motorină.

Chiar și așa, mașinile electrice își fac tot mai mult loc pe piața europeană. Comisia Europeană prezice deja dispariția motoarelor diesel în Europa, anunțându-și oficial intenția de a le interzice până în 2050. Cauza invocată de CE este dublarea numărului de decese asociate poluării atmosferice, semnalată de Organizația Mondială a Sănătății.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (5 votes cast)
Studiu: Autoturismele electrice poluează mai mult decât cele alimentate cu benzină sau motorină, 4.0 out of 5 based on 5 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns