Uniunea Europeană va introduce tarife pentru bicicletele electrice din China

0

Guvernele tuturor țărilor care fac parte din Uniunea Europeană s-au pus de acord în ceea ce privește introducerea tarifelor definitive pentru a frâna importurile de biciclete electrice ieftine din China, care, potrivit producătorilor europeni, beneficiază de subvenţii incorecte şi în consecinţă inundă piaţa Uniunii Europene, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Comisia Europeană a propus ca tarifele cuprinse între 18,8% şi 79,3% să se aplice tuturor importurilor de bicicletele electrice din China.

Importurile de biciclete electrice din China sunt vizate deja de tarife vamale provizorii, cuprinse între 21,8% şi 83,6%, stabilite în luna iulie. Însă, tarifele definitive trebuie aprobate de statele membre UE şi introduse înaintea datei de 18 ianuarie 2019. În mod normal, tarifele se aplică pentru o perioadă de cinci ani.

O analiză a Comisiei Europene a arătat că exporturile chineze de biciclete electrice în Uniunea Europeană s-au triplat în perioada 2014-2017, iar cota lor de piaţă a urcat la 35%, în timp ce preţul mediu de vânzare a scăzut cu 11%.

Asociaţia Producătorilor Europeni de Biciclete a salutat intenţia Comisiei, subliniind că investigaţiile au arătat că bicicletele electrice chinezeşti au inundat piaţa din UE la preţuri artificial de scăzute, graţie subvenţiilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Uniunea Europeană va introduce tarife pentru bicicletele electrice din China, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns