Încărcătoare solare stradale în centrul unui oraș din România

0

Centrul pietonal al orașului Hunedoara a fost dotat cu încărcătoare stradale alimentate cu energie provenită de la panouri solare. Astfel de dispozitive sunt tot mai întâlnite în Europa, inclusiv în România. Și orașele Cluj-Napoca, Brăila sau Timișoara beneficiază de astfel de dispozitive solare.

Primele două astfel de dispozitive au fost montate la Hunedoara, în cadul unui proiect de reamenajare urbană a centrului. Planurile iniţiale ale reprezentanţilor municipalităţii au vizat achiziţia a şase astfel de instalaţii.

Încărcătorul solar pentru telefoane mobile şi internet WiFi (Solar Street Mobile Charger) a fost costat 6.300 de lei (1.350 de euro) şi are următoarele specificaţii tehnice: panou fotovoltaic semi-flexibil monocristalin 3x 50w, cu durată proiectată de viaţă 20 ani; acumulator solardeep cycle, fără întreţinere, cu durata proiectată de viaţă 5-8 ani; controler solar victron energy, special cu pornire şi oprire automată, programabil între 1h-13h pentru iluminat led; router wireless/access point internet; priză dublă usb 2.1a x 3 = 6 fast charger: ieşire priză 230v/250va; temperaturi de lucru: -20°C ~ +50° C; rezistenţă la vânt: <100km/h; înălţime de 4 metri; set buloane de montaj.

Instalaţia poate încărca până la 6 telefoane mobile/tablete simultan şi până la 50 zilnic.

foto – adevarul.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Încărcătoare solare stradale în centrul unui oraș din România, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns