Celule fotovoltaice pe banii statului. Ghidul de finanțare a programului, lansat pe 15 octombrie

0

Românii pot accesa un nou program pentru a beneficia de utilizarea resurselor de energie regenerabilă.

Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu, a anunțat că până la data de 15 octombrie va fi lansat Ghidul de finanţare pentru programul privind montarea celulelor fotovoltaice. Ministerul Mediului alocă acestui program o finanțare de 100 de milioane de euro. Fiecare român care doreşte să-şi monteze o astfel de celulă fotovoltaică va putea deconta până la 4.600 de euro.

„Montarea celulelor fotovoltaice este un program care trebuie să înceapă şi avem la ora actuală nu o sumă foarte mică, pentru că este vorba de 100 de milioane de euro, iar împreună cu Ministerul Dezvoltării şi cu Ministerul Fondurilor Europene, prin Administraţia Fondului de Mediu, vom putea să lansăm proiectul. Ghidul de finanţare îl vom lansa până la 15 octombrie, astfel încât fiecare român care doreşte să-şi monteze o astfel de celulă fotovoltaică, care să aibă putere de 3 KW, să o poată face, iar noi dăm un bonus. Suma până la care noi putem să decontăm este de 4.600 de euro”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Aceasta a precizat că un lucru extrem de important este că această celulă fotovoltaică poate să producă curent electric, iar 26.000 de gospodării din România pot să devină mici producători.

„Am înlocuit celula solară şi, nu în ultimul rând, cu ajutorul Parlamentului şi al Ministerului Energiei, reuşim cu suma pe care o alocăm, ca 26.000 de gospodării din România să devină mici producători. Surplusul de energie pe care tu îl produci să poţi să îl bagi în Reţeaua Naţională de Electricitate”  a mai declarat Grațiela Gavrilescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Celule fotovoltaice pe banii statului. Ghidul de finanțare a programului, lansat pe 15 octombrie, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns