Italienii au prezentat drona solară care poate zbura fără baterie la bord. Cât poate rămâne în aer 

0

Noua invenție a italienilor a fost prezentată la Conferința de la Romă “Drone 2017”, eveniment desfășurat la sfârșitul lunii februarie în capitala Italiei.

Drona solară este destinată îndeosebi pentru utilizarea în agricultura, însă larga autonomie pe care o are ar putea extinde folosirea acestui dispozitiv în cele mai diverse activități.

Prototipul construit de compania Air Vision, divizia Neutech poate rămâne în aer timp de până la 12 ore consecutive, astfel că poate fi de un real ajutor nu doar în monitorizarea activităților agricole, ci și în aeroporturi, pentru a îndepărta păsările ce pot cauza probleme traficului aerian.

Noutatea la această drona solară prezentată de italieni este faptul că poate zbura fără a avea energie stocată la bord, adică fără a necesita o baterie solară care să încorporeze energia soarelui captată de celulele fotovoltaice.

În plus, drona Solarfly, așa cum au denumit-o italienii, este capabilă să decoleze pe verticală.

În anul 2015, Facebook a prezentat drona care funcționează cu ajutorul luminii solare, dar care are la bord o baterie pentru stocarea energiei. Despre Aquila, așa cum au denumit-o cei de la Facebook, se spune că va fi capabilă să furnizeze conexiuni la internet locuitorilor din zonele izolate. Această drona solară poate zbură timp de trei luni, fără oprire.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns