SolarCity contruiește un acoperiș format din panouri solare fotovoltaice

0
lit fotovoltaic SolarCity

Kit fotovoltaic rezidențial montat de SolarCity. Sursă.

Următorul produs marca SolarCity va fi un „acoperiș solar”, unul compus în întregime din panouri solare fotovoltaice – o alternativă mai elegantă a kiturilor fotovoltaice rezidențiale disponibile în prezent.

Elon Musk, președintele companiei americane, aflat la o întâlnire cu posibilii invesitori, a descris noul produs SolarCity drept un acoperiș care „va arăta mult mai bine” și care „va fi mult mai rezistent decât un acoperiș obișnuit.”

Potrivit The Verge, acoperișul urmează să fie integrat în sistemele de baterii de rezervă produse de Tesla, celebrele baterii Tesla Powerwall, produs care poate oferi independență energetică proprietarilor de locuințe care au investit în sisteme solare rezidențiale.

Acest tip de colaborare strânsă între Tesla și SolarCity este unul dintre motivele pentru care Musk a insistat – și a reușit – să facă fuziunea celor două companii.

kit fotovoltaic rezidential SolarCity

Panouri solare fotovoltaice montate de compania SolarCity. Foto Gregg Segal / Fortune

Noul produs SolarCity se adresează în special proprietarilor care au nevoie de un sistem de acoperiș complet nou. Elon Musk a subliniat că oamenii care urmează să își schimbe acoperișul casei în nici un caz nu vor investi în instalarea unor panouri solare pe acoperișul vechi. „Există un segment de piață uriaș, unul momentan inaccesibil pentru SolarCity”, a precizat Musk. Compania spune că, anual, în SUA cinci milioane de familii își schimbă aacoperișul locuinței.

SolarCity intenționează să lanseze produsul în „lunile care urmează”, alături de o altă tehnologie „axată pe energia solară.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
SolarCity contruiește un acoperiș format din panouri solare fotovoltaice, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns