Studiu: Din 2020, românii vor deveni “cetățeni energetici”. Numai clădirile independente energetic vor primi aviz de construcție

0

Un studiu realizat de o firmă de consultanță din Olanda, CE Delft, a scos la iveală faptul că, peste 260 de milioane de oameni, cetățeni ai Uniunii Europene, și-ar putea obține propria energie electrică din surse regenerabile, până în anul 2050. Acest lucru înseamnă că jumătate dintre europeni își vor produce singuri electricitatea și vor deveni “cetățeni energetici”.

Același studiu mai arată că, începând cu anul 2020, legea din România va obligă primăriile să acorde aviz de construcție numai clădirilor “pasive”, adică acelora care își produc singure energia.

Firma de consultanță din Oradea care s-a ocupat de studiu a mai constatat că Suedia va fi lider în domeniul energiilor regenerabile, având aproximativ 80% de cetățeni cu abilitatea de a deveni independenți energetic, până în 2050.

În Spania, existența unei “taxe pe soare” a dus la scumpirea instalării panourilor solare pe acoperișuri, în timp ce Germania și Țările de Jos au fost date exemplu în ceea ce privește existența sistemelor de energie regenerabilă.

Studiul a fost realizat de olandezi la inițiativa unor ONG-uri de mediu, Greenpeace și Friends of the Earth Europe, în asociere cu energiile Federația Europeană Regenerabile (EREF) și Federația Europeană pentru Cooperativelor Regenerabile de Energie (REScoop.eu). Impreună, aceste organizații cer Comisiei Europene să legifereze așa-numita “cetățenie energetică” în cadrul inițiativei Uniunii Energiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.

Autor

Lasa un raspuns