Țara care renunță la exploatarea petrolului și a gazelor. Va investi masiv în energia regenerabilă

0

Este vorba despre Noua Zeelandă, țara care și-a propus să reducă la zero emisiile de carbon până în 2050. Decizia a fost anunțată de premierul care urmărește combaterea schimbărilor climatice.

Prim-ministrul Jacinda Ardern,cea mai tânără lideră a unui guvern din lume, a anunțat că „nu va mai acorda noi autorizații de explorare a petrolului și gazelor offshore”.

„Acesta este un pas înainte pe calea tranziției noastre de la combustibilii fosili către o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon”, a declarat Ardern într-un discurs. „Dacă nu luăm astăzi decizii care oricum își vor arăta efectele abia peste 30 de ani, riscăm să acționăm prea târziu și să cauzăm unde de șocuri în comunitățile noastre și în toată țara”, a adăugat Arden.

Mai mult de atât, până în 2050, se are în vedere plantarea a peste 100 de milioane de copaci anual, precum și efectuarea de investiții masive în energia regenerabilă.

Guvernul Noii Zeelande este de părere că industria petrolieră ar trebui să își îndrepte eforturile spre alte domenii care protejează mediul și sunt sustenabile din punct de vedere economic, precum zăcămintele de materiale din care pot fi fabricate panouri solare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Țara care renunță la exploatarea petrolului și a gazelor. Va investi masiv în energia regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns