Cursa NASCAR pune puterea solara in Pole Position

0
nascar_doreste_panouri_solare_fotovoltaice_solar-magazin.ro.jpgSuprapunerea dintre fanii NASCAR si ecologistii nu este mare. Dar acum ei au cel putin un subiect comun de conversatie:
Circuitul din Pennsylvania Pocono care gazduieste anual doua curse NASCAR, planuieste sa construiasca un sistem solar de 3 MW, care sa furnizeze energie electrica circuitului.
La 3 MW, ar fi cel mai mare proiect de energie solara ca facilitate sportiva.
Planul este de a plasa aproximativ 40.000 de panouri solare fotovoltaice pe un lot de 25 acri, o fosta parcare de langa circuit. O ceremonie de taiere a panglicii a avut loc vineri, inainte de Sunoco Red Cross Pennsylvania 500. Ferma solara ar trebui finalizata pana in primvara anului 2010, in acord cu spusele presedintelui circuitului Pocono, Brandon Igdalsky.

Igdalsky a declarat ca ideea a venit atunci cand au descoperit ca factura circuitului ar putea creste cu 40% din cauza dereglementarii. In timp ce ferma solara in sine va costa intre 15 si 17 milioane de dolari, circuitul nu ar trebui sa aiba nici o problema in recuperarea banilor  si planuieste sa vanda excesul de energie electrica produsa de ferma de energie solara la organizatia regionala de transport PJM Interconnection.

Potrivit unui articol din The New York Times, Londra construieste o turbina eoliana pentru a ajuta cu energie jocurile olimpice din 2012.
Decizia lui Pocono este un bonus verde de publicitate pentru NASCAR, un sport care nu este asociat in mod traditional cu tehnologia curata.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Cursa NASCAR pune puterea solara in Pole Position, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns