Doi producători auto introduc tehnologia panourilor solare pe anumite mașini

0

Kia și Hyundai vor introduce tehnologia panourilor solare pe anumite autoturisme din gamă. Panourile solare vor fi incorporate în plafonul sau capota autoturismelor și vor furniza energia electrică suplimentară pentru încărcarea acumulatorilor acestora. Sistemul va funcționa atât pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid și 100% electrice, cât și pentru autoturismele cu motoare termice.

Tehnologia de încărcare solară va ajuta la îmbunătățirea autonomiei și, implicit, a reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Producătorul coreean Hyundai Motor Group propune trei tipuri de sisteme de încărcare cu ajutorul energiei solare.

Primul tip de sistem este special conceput pentru autoturismele dotate cu sistem de propulsie hibrid, potrivit auto-bild.ro. O structura de panouri solare va fi integrată în plafon, iar sistemul solar va fi capabil să încarce între 30 și 60% din capacitatea bateriei în cursul unei zile.

Al doilea tip de sistem de încărcare solară este destinat autoturismelor cu combustie internă. Tehnologia va fi integrată în plafonul panoramic al mașinilor și permite pătrunderea luminii în habitaclu în timpul în care se încarcă bateria.

Cel de-al treilea tip de panouri solare se află în acest moment în perioada de testare și este gândit pentru a echipa autoturismele 100% electrice. Aceste panouri vor fi aplicate în capota și plafonul autoturismelor electrice pentru a maximiza capacitatea de încărcare.

Hyundai Motor Group va folosi o tehnologie formată dintr-un panou solar, un regulator și o baterie. Panourile solare vor absorbi fotonii de lumină și vor produce perechi de electroni în celulele cu silicon, astfel că vor permite circulația curentului și generarea energiei electrice.

Prima generație a tehnologiei de încărcare cu ajutorul panourilor solare va fi disponibilă din 2019 pe autoturismele ecologice de la Kia și Hyundai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Doi producători auto introduc tehnologia panourilor solare pe anumite mașini, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns