IKEA și-a cumpărat propria pădure în România

0
padure din muntii carpati

IKEA a cumpărat 40.000 de hectare de pădure în România. Foto via hdwallpapers.cat

2014 a fost anul în care tot mai multe companii de retail își anunțau investițiile în ferme solare și parcuri eoliene. Walmart, Facebook, Apple, IKEA, Google – toate au cumpărat sau au construit ferme de energie regenerabilă. Acum, pentru a-și asigura lanțurile de aprovizionare, o parte dintre acestea cumpără păduri întregi, inclusiv din România.

Potrivit unui articol publicat recent de publicația The Wall Street Journal, IKEA a cumpărat aproape o sută de mii de acri de pădure din România și Marea Baltică – aceasta, după ce compania a fost acuzată de tăieri „brutale” în pădurile vechi din Rusia, păduri valoroase care trebuie conservate.

Compania nu mai taie în Rusia, dar se concentrează pe creșterea unor păduri în România, dezvoltându-și astfel o sursă regenerabilă pentru operațiunile sale, scrie Gizmodo.

IKEA a declarat că va folosi o parte din cele 40.000 de hectare de pădure la nivel local, făcând mobilier pentru un magazin din București. De asemenea, compania suedeză plănuiește să deschidă un al doilea magazin în Capitală.

În 2012, IKEA și-a stabilit ca obiectiv să-și dubleze vânzările – estimate în prezent la 50 de miliarde de euro – până în 2020, scrie The Australian.

Compania spune că intenționează să se bazeze tot mai mult pe lemn reciclat pentru mobilierele sale, și că încearcă să folosească fie numai acest tip de lemn, fie lemn certificat de Forest Stewardship Council, un grup non-profit care promovează silvicultura responsabilă.

Astăzi, aproximativ 50% din lemnul folosit de companie îndeplinește criteriile consiliului.

IKEA folosește în prezent 1% din aprovizionarea cu lemn de la nivel mondial, un număr pe care încearcă să îl reducă la jumătate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
IKEA și-a cumpărat propria pădure în România, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns