Progrese în imprimarea 3D: pavilionul alimentat cu energie solară

0
pavilion 3D alimentat solar

Solar Bytes Pavilion, o inovație în imprimarea 3D

Brian Peters, co-fondator al DesignLabWorkshop, a petrecut mulți ani experimentând diferite forme arhitecturale cu imprimante 3D. Prin cea mai recentă invenție a sa, un pavilion alimentat cu energie solară, vrea să arate potențialul enorm al structurilor 3D în arhitectură.

Construcția imprimată 3D face parte din rezidențiatul său la European Ceramic Work Centre, iar blocurile ceramice din care e formată sunt numite de către designer Building Bytes.

Peters a fondat DesignLabWorkshop în 2008, ca un laborator pentru cercetarea în domeniul proiectării și fabricării unor noi forme arhitecturale prin tehnici emergente. După finalizarea Masterului în Arhitectură la Universitatea Illinois din Chicago, acesta a petrecut cinci ani în laborator, proiectând noi forme arhitecturale.

Cel mai recent proiect lui, Solar Bytes Pavilion, este o structură experimentală menită să sublinieze potențialul imprimantelor 3D în arhitectură.

Potrivit 3dprint.com, Peters a fabricat o structură imprimată 3D care încorporează tehnologii inteligente, inclusiv senzori de lumină și componente fotovoltaice.

Pavilionul se încarcă în timpul zilei, iar noaptea strălucește cu ajutorul energiei solare pe care o stochează.

Construcția este formată din 94 de module unice – sau „bytes”, cum sunt numite – fiecare bloc imprimat incluzând LED-uri alimentate solar.

Iată mai jos cum a fost creat pavilionul:

           

Solar Bytes Pavilion from Design.Lab.Workshop on Vimeo.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
Progrese în imprimarea 3D: pavilionul alimentat cu energie solară, 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns