Un oraș canadian transformă gunoiul în legume

0
cresterea plantelor cu ajutorul deseurilor

Salată verde și alte plante cresc într-un container de transport la groapa de gunoi Fort McMurray. Foto: RM Wood Buffalo

Un oraș canadian cunoscut drept epicentrul petrolului provenit de la nisipurile bituminoase transformă deșeurile în legume. McMurray, un oraș cu o populație de circa 60.000 de locuitori, produce acum salată verde și plante aromatice printr-un proces numit AquaPonia, iar sistemul va fi în curând alimentat în totalitate cu energia produsă după gazificarea deșeurilor.

Potrivit Inhabitat, sistemul, montat în prezent într-un singur container de transport, nu folosește soare sau sol la creșterea plantelor. Acesta utilizează lumină artificială, căldură și un sistem care face apa să circule prin container. De asemenea, resturile de la peștii Tilapia care trăiesc în partea de jos a serei ajută la fertilizarea naturală a plantelor.

În prezent, containerul este alimentat cu energie electrică de la rețeaua locală, însă urmează să fie instalat, în această vară, un carburator care va genera căldură și electricitate în seră. În cele din urmă, toate deșeurile din oraș care nu pot fi reciclate vor fi folosite pentru a alimenta această seră și altele care urmează să fie construite.

Planul pe termen lung al administrației locale este de a crea un total de patru sere în containere de transport maritim, sere care vor crește plante ce vor fi vândute în bănci alimentare și în piețe.

Poate că cel mai important aspect în tot acest proiect e că orașul McMurray își va produce singur alimentele, fără să depindă de furnizori, iar acest lucru e esențial atunci când trăiești departe de orașele mari.

„Totul trebuie să fie transportat aici, în Fort McMurray – legume, pește, (…) pentru că vremea este foarte rece”, spune Ashley Boyd de la Regional Municipality of Wood Buffalo. Practic, temperatura medie a lunii ianuarie este aproximativ -17 grade Celsius.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
Un oraș canadian transformă gunoiul în legume, 5.0 out of 5 based on 12 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns