42 de mașini propulsate de energie solară participă la o competiție inedită, în Australia

0

În deșertul australian a debutat, duminică, ediția din 2017 a unei curse de mașini propulsate cu energie solară. Este vorba despre World Solar Challenge, cursa la care participă un număr de 42 de vehicule. Acestea vor încerca să traverseze Australia, din nordul tropical și până pe țărmul ei sudic, într-o competiție dificilă organizată pe o distanță de 3.000 de kilometri.

Startul competiției s-a dat în oraşul Darwin, din nordul tropical al Australiei. Linia de finish este în Adelaide, un oraş de pe coasta sudică a continentului de la Antipozi. Cursa va dura aproape o săptămână pentru cele mai multe dintre automobilele participante, ce ating viteze de până la 90-100 de kilometri pe oră, fiind alimentate doar cu ajutorul energiei furnizate de soare.

O echipa belgiană, Punch Powertrain, a pornit prima, duminică, după ce a obținut primul timp în calificări (2 ore 3 minute și 8 secunde), organizate pe o distanță de 2,97 de kilometri, cu o viteză medie de 83,4 kilometri pe oră.

Printre participanți se află echipe din Statele Unite, Japonia, Germania, Chile, Olanda, Marea Britanie, Malaysia, Belgia, Suedia, Iran, Coreea de SUd, India, Hong Kong, Africa de Sud, Polonia, Thailanda, Turcia, Canada, Taiwan și Australia.

Cel mai rapid timp din istoria competiției a fost realizat de o echipă de la Universitatea Tokai din Japonia, care a încheiat această cursă transcontinentală în anul 2009 cu timpul de 29 de ore și 49 de minute.

foto: Facebook/ World Solar Challenge

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
42 de mașini propulsate de energie solară participă la o competiție inedită, în Australia, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns