Arabia Saudită va avea cel mai mare oraș din lume care va funcționa 100% cu energie regenerabilă

0

Un oraș independent de cadrul guvernamental existent va fi construit în Arabia Saudită. Prinţul Mohammed bin Salman şi-a anunţat intenţia de a construi municipiul în întregime nou, care va fi denumit „NEOM”, pe coasta de nord a ţării.

Potrivit Bloomberg, NEOM va fi de 33 de ori mai mare ca orașul New York. Va funcţiona pe energie regenerabilă în proporție de 100%, astfel că va deveni unul dintre cele mai mari oraşe din lume care funcţionează fără combustibil fosili. În SUA, cel mai mare oraş de acest gen este  Burlington, Vermont, care functioneazţă 100% pe energie regenerabilă. Focusul NEOM va fi pe industria energetică, pe biotehnologie, apă, mâncare şi divertisment.

Oraşul va fi construit pe 26.500 de km pătraţi în apropierea Mării Roşii, scrie CNN Money.

Proiectul va fi susţinut de fonduri de peste 500 miliarde de dolari din partea guvernului saudit, fondul suveran al ţării şi investitori locali şi internaţionali. Prima parte a oraşului ar putea fi gata în 2025.

„Toate serviciile în oraş vor fi complet automatizate, scopul fiind acela de a transforma NEOM în cea mai eficientă destinaţie din lume” , a anunţat Saudi Arabia Public Investment Fund.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Arabia Saudită va avea cel mai mare oraș din lume care va funcționa 100% cu energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns