Consumatorii casnici ai energiei regenerabile scapă de impozite și taxe!

0

Consumatorii casnici care și-au instalat unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW vor scăpa de plata tuturor obligațiilor fiscale aferente cantității de energie electrică produsă pentru autoconsum, precum și celei excedentare vândută furnizorilor.

Decizia a fost luată de plenul Camerei Deputaților, care a votat, în calitate de Cameră Decizională, proiectul de lege care schimbă sistemul de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Mai exact, românii ( persoanele fizice ) care și-au instalat panouri solare acasă nu vor achita nici impozit pe venit, nici accize, nici TVA pentru cantitatea autoconsumată sau pentru cea vândută furnizorilor.

Totodată, ei vor fi scutiţi de la plata certificatelor verzi pentru consumul propriu acoperit din propria sursa de producere. Ei vor mai putea desfăşura activitatea de comercializare a energiei electrice produse în unităţile de producere a energiei electrice pe care le deţin fără înregistrarea şi autorizarea funcţionării acestora.

Prosumatorii care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum vor putea vinde energia electrică produsă şi livrată în reţeaua electrică furnizorilor de energie electrică cu care aceştia au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice, conform reglementărilor ANRE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Consumatorii casnici ai energiei regenerabile scapă de impozite și taxe!, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns