Încet, dar sigur. Energiile regenerabile ,,iau fața” combustibililor fosili

0

Europa a reușit să producă mai multă energie electrică din surse regenerabile, ca energie solară sau eoliană, decât din arderea cărbunelui. O arată rapoartele și datele analizate în ceea ce privește parcursul energetic al anului 2017.

O analiză a arătat că energia regenerabilă tocmai a întrecut puterea generată de cărbune cu 679 terawați/oră, comparativ cu 669 terawați/oră a cărbunelui.

Conform cifrelor elaborate de Eurostat, aproximativ 19% din energia Europei a fost generată de combustibili fosili. Un alt procent de 24% a fost generat din alte surse, ca gaze naturale și țiței. Asta nu poate decât să fie o veste minunată, atât pentru planetă, cât și pentru polulație. Se pare că, treptat, se va reuși reducerea emisiilor de carbon.

În ceea ce privește utilizarea biomasei, a lemnului sau a materialelor vegetale organice, pentru generarea energiei, nu este clar dacă ele oferă mai mult confort mediului decât arderea cărbunelui sau a altor combustibili fosili.

Cercetătorii din mai multe universități au publicat un studiu în care explică această problemă. În timp ce arderea lemnului poate reduce pe termen lung concentrațiile de dioxid de carbon, pe termen scurt, de fapt, va crește aceste niveluri.

Oricum, veștile în ceea ce privește utilizarea energiei regenerabile sunt mulțumitoare. Investiţiile globale în energiile regenerabile au urcat anul trecut cu 3%, până la 333,5 miliarde de dolari, dar sub nivelul record de 360 miliarde de dolari în 2015, arată un studiu publicat marţi de analiştii de la Bloomberg New Energy Finance (BNEF), transmite Reuters.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Încet, dar sigur. Energiile regenerabile ,,iau fața” combustibililor fosili, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns