Nightlight Solar Candle, o lumânare fără flacără

0
Candela Nightlight Solar Candle

Invenția va ajuta mii de africani din zona rurală

Incendiile sunt o problemă majoră în Africa de Sud, pentru că afectează viețile a mii de oameni în fiecare an. O nouă invenție locală își propune să înlocuiască lumânarea obișnuită cu o lumânare solară cu LED-uri echipată cu reglaj electric.

Principala cauză a incendiilor din Africa este utilizarea lămpilor și a lumânărilor cu parafină. Acum, un inventator din Africa de Sud speră să pună capăt acestui lucru, înlocuind pericolul cu o lumină alimentată solar, un concept special pentru africanii din mediul rural care suportă condiții grele de viață.

Nightlight Solar Candle a fost dezvoltată de către Ken Hall, un inventator din Africa de Sud. El este, de asemenea, directorul tehnic de la Nightlight, compania din spatele produsului. Candela pe bază de LED-uri, numită și „lumânarea fără flacără”, emite lumină aproximativ șapte ore, scrie Tech Central.

Candela solară a atras atenția Băncii Mondiale Africane Lighting Africa, o organizație non-profit care oferă produse de iluminat în Africa Subsahariană și care a anunțat că va distribui invenția lui Hall în toată Africa.

Panourile solare care încărcă bateria cu litiu sunt situate în partea de jos a lumânării Solar Candle, iar dispozitivul trebuie întors pur și simplu cu susul în jos, în lumina soarelui, pentru a se încărca. O încărcare completă durează până la șase ore și se poate realiza chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Candela Nightlight Solar Candle este construită din plastic rezistent și e rezistentă la apă. Mai mult, durata de viață estimată este de peste patru ani, în cazul în care e folosită în fiecare zi.

Lumina solară oferă, de asemenea, și unele beneficii financiare pentru utilizatorii săi. Pentru a obține aceeași cantitate de lumină de la o lumânare, cel puțin cinci lumânări ar trebui să ardă în fiecare zi, echivalentul a 1.825 lumânări anual. Noua invenție ajută utilizatorul să economisească lumânări pentru aproximativ…500 de ani.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Nightlight Solar Candle, o lumânare fără flacără , 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns