Planeta noastră ar putea trece în întregime pe energie regenerabilă până în anul 2050

0

Un studiu realizat de Energy Watch Group relevă faptul că planeta noastră ar putea trece în întregime pe energie regenerabilă până în anul 2050. Același studiu spune că tranziția ne-ar costa mai puțin decât tehnologiile actuale bazate pe combustibili fosili.

Potrivit publicației Tree Hugger, experții spun că trecerea în proporție de 100% pe energie regenerabilă nu este doar realizabilă, ci și mai avantajoasă financiar: costul total al energiei regenerabile ar reveni la 52 de euro per MWh față de costul actual de 70 de euro. În plus, revoluția energetică ar putea crea 36 de milioane de joburi.

Un alt avantaj al implementării totale a energiei provenite din surse regenerabile ar fi eliminarea poluării. Planeta ar putea înregistra zero emisii toxice până în 2050. În etapa 2020-2030, emisiile ar urma să diminueze cu 80%, luând în considerare și faptul că până atunci majoritatea mașinilor ar fi deja electrice.

Ritmul progresului va fi accelerat de utilizarea mai eficientă a energiei solare, în condițiile în care costurile de producere și de stocare ale acestei forme de energie vor scădea dramatic.

Studiul realizat de ONG-ul german Energy Watch Group și Universitatea Tehnică Lappeenranta din Finlanda a fost prezentat luna aceasta la Bonn, în cadrul conferinței ONU pentru schimbare climatică COP23.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Planeta noastră ar putea trece în întregime pe energie regenerabilă până în anul 2050, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns