Românii care renunță la electricitatea din rețeaua națională, în favoarea fotovoltaicelor, vor primi bani de la stat

0

Românii care aleg să se debranşeze de la furnizorul de electricitate Enel sau oricare alt furnizor vor putea cere de la stat până la 20.000 de lei.

Mai exact, persoanele care vor să treacă de la alimentarea cu curent de la reţea la alimentarea cu curent de la panouri solare fotovoltaice proprii vor putea cere de la stat până la 20.000 de lei, prevede un proiect de act normativ al Ministerului Mediului (MM). Practic, statul va acoperi 90% din cheltuielile necesare instalării panourilor fotovoltaice, restul de 10% urmând să fie suportat de persoanele fizice.

Proiectul de ordin MM pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului a privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională a fost lansat, luni, în dezbatere publică. Pentru a se aplica, acesta trebuie aprobat de ministrul mediului şi publicat în Monitorul Oficial.

Concret, statul va acoperi până la 90% din costuri, însă nu mai mult de 20.000 de lei, restul de 10% urmând să fie suportat de solicitant. În acest fel, românii ar renunţa la alimentarea cu curent de la reţea şi ar trece la alimentarea cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Proiectul NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de MM şi publicat în Monitorul Oficial. După apariţia în Monitor, autorităţile trebuie să anunţe o perioadă de înscriere pentru ca persoanele fizice să poată cere bani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Românii care renunță la electricitatea din rețeaua națională, în favoarea fotovoltaicelor, vor primi bani de la stat, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns