Românii consideră că țara a parcurs deja 40,5% din tranziţia către sursele de energie regenerabilă

0

Utilizarea energiei din surse regenerabile în România este privită cu optimism de locuitorii săi. Aceștia consideră că deja s-a parcurs aproape jumătate din acest drum spre energia verde, potrivit unui sondaj realizat de E.ON şi Kantar EMNID în 10 ţări.

Locuitorii mai multor state europene au fost întrebaţi cum apreciază că s-au mişcat lucrurile în propriile ţări, la capitolul ”Energie regenerabilă”, dar şi despre cum percep progresele înregistrate de alte ţări.

Întrebaţi cum văd progresele din propria ţară, românii participanţi la studiu consideră că România a parcurs deja 40,5% din tranziţia către sursele regenerabile de energie, dar respondenţii din alte ţări cred că ţara noastră a parcurs abia o treime din drum.

Totuși, britanicii privesc cu încredere tranziţia României către sursele „verzi”, apreciind ca ţara a parcurs peste 40% din drum, iar respondenții din Turcia sunt extrem de optimiști, considerând că România a făcut progrese serioase, respectiv a parcurs 56,7% din drumul către sursele regenerabile. De cealaltă parte, danezii și germanii sunt mult mai rezervați, considerând că România abia a parcurs 25-26% din procesul de tranziţie către o energie din resurse regenerabile.

În medie, respondenţii din celelalte state europene cred că tranziţia energetică a Germaniei este aproximativ 65% completă, în timp ce germanii înşişi consideră că au parcurs abia jumătate din drum.

Românii chestionați cu privire la acest aspect au situat pe primul loc Suedia, considerând că tranziţia pieţei de energie suedeze către utilizarea resurselor regenerabile ar fi 73,4% completă. Germania este plasată pe locul al doilea cu doar 0,2 puncte procentuale în urma Suediei, urmată de Danemarca cu 73,1%.

Rezultatele sondajului fac parte din studiul „Living in Europe”, pentru care E.ON şi Kantar EMNID au chestionat aproximativ 10.000 de persoane din Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia, Turcia şi Marea Britanie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Românii consideră că țara a parcurs deja 40,5% din tranziţia către sursele de energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns