Satul Scandinav, primul cartier de case active din România, care oferă independență energetică

0

Satul Scandinav, primul cartier de case active din România, care oferă independență energetică, isi deschide larg portile pentru vizitatori pe data de 4 martie.  Casele pe care oamenii le vor putea vedea aici oferă ZERO costuri la încălzire și climatizare, dar și o serie de facilitati de relaxare inspirate din resort-urile scandinave.

Aflat in Snagov, aproape de Bucuresti, Satul Scandinav a fost gandit sa redefineasca conceptul de lux in imobiliare, fiind stabilit pana la cel mai mic detaliu ca un cartier care sa recreeze fidel sentimentul de statiune de vacanta.

O companie suedeză  a ales sa investească în România pentru dezvoltarea acestui ansamblu rezidențial de lux, luând în calcul atât așezarea strategică, în mijlocul naturii (lânga lacul și Pădurea Snagov), cât și accesul la toate facilitățile necesare pentru mai mult confort și relaxare.

Principiul de casa activă, propus de suedezi, reprezintă cel mai nou standard de locuință și promovează economisirea energiei, condiții de viață sănătoasă, cu multă lumină naturală și aer curat, asigurate de cele mai performante sisteme tehnologice din Europa.

De ce o casă activă? Pentru că o casă activă produce mai multa energie decât consumă, iar aceasta provine din surse regenerabile și din tehnologia pompelor de căldura aer-aer cu recuperare de căldura, care reduc semnificativ consumul de energie pentru asigurarea confortului necesar (24 de grade cu costuri 0, în orice anotimp).

Toate locuințele din Satul Scandinav dispun de panouri fotovoltaice care generează energia necesară pentru menținerea acestor sisteme și a tuturor echipamentelor ce consumă energie electrică.

Pe 4 martie, vizitatorii vor avea șansa să vadă și cele 3 tipuri de case (Oslo, Stockholm și Copenhagen) incluse în proiect, cum pot fi finisajele, cum e zona exclusivă de recreere a cartierului și ce alte facilități sunt incluse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Satul Scandinav, primul cartier de case active din România, care oferă independență energetică, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.

Autor

Lasa un raspuns