21 Balançoires, un proiect urban inedit

0
instalatie stradala

O instalație stradală deosebită pe străzile din Montreal

21 Balançoires este un instrument muzical gigantic menit să aducă împreună străinii de pe străzile din Montreal. Instalația publică din centrul orașului Montreal, Canada, este formată din 21 de leagăne care pot produce fiecare anumite note muzicale. Cu toate acestea, atunci când leagănele sunt utilizate în același timp, oamenii creează împreună melodii.

Instalația muzicală este proiectată de către Collective Daily Tous Les Jours din Montrea, scrie Désiree Laureijssen. Daily Tous Les Jours este un studio de design cu un accent pe participare. Acest lucru duce la experiențe colective, iar 21 Balançoires este un exemplu perfect în acest sens.

Luc-Alain Giraldeau este un profesor care studiază comportamentul animalelor la Universitatea din Quebec și a cercetat acest concept de cooperare.

Cooperarea se produce atunci când comportamentul fiecărui individ depinde de deciziile celorlalți din grup. Joaca începe în momentul în care începi să te adaptezi la acțiunile altora.

Rezultatul este un instrument muzical gigant care aduce împreună oameni de toate vârstele.

Când oamenii se leagănă, melodii și armonii sunt realizate împreună cu alții care se leagănă lângă ei și în apropiere — senzorii instalației urmăresc înălțimea, viteza și poziția leagănelor, declanșând sunete.

Fiecare leagăn dispune de un sistem de iluminare cu LED-uri, fapt ce permite transformarea instalației într-un adevărat spectacol și după lăsarea întunericului.

Astfel de mici momente pline de fericire și bucurie în viața de zi cu zi sunt foarte importante într-o societate în care stresul e la ordinea zilei. Iată cum funcționează instalația:

                  

21 Balançoires (21 Swings) from Daily tous les jours on Vimeo.

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (21 votes cast)
21 Balançoires, un proiect urban inedit , 5.0 out of 5 based on 21 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns