Biocombustibilul din alge, o sursă de energie curată foarte promițătoare

0
biocombustibil din alge

Biocombustibilul din alge, o sursă de energie curată, viabilă

Biocombustibilul pe bază de microalge începe să se dezvolte pe piața energiilor curate, această sursă având potențialul de a satisface o parte considerabilă din nevoia de energie la nivel global, spun cercetătorii de la Universitatea de Stat Utah.

Jeff Moody, absolvent al facultății de inginerie mecanică la USU, spune, citat de phys.org, că microalgele au randamente mult mai mari în ceea ce privește biomasa producătoare de combustibil, decât alte materii prime tradiționale de combustibil.

Alături de colegii săi de la Universitate, Chris McGinty și Jason Quinn, Moody a publicat concluziile unei evaluări fără precedent a productivității microalgelor la nivel mondial, în Early Edition of the Proceedings al Academiei Naționale de Științe. Echipa de cercetare a fost susținută de Departamentul de Energie al SUA.

„Scopul nostru nu a fost să reproducem ceea ce știm deja, ci să facem o evaluare mai completă, corectă și realistă, a randamentului global actual al biomasei din microalge și lipide,” spune Moody.

Moody a urmărit creșterea microalgelor în aer liber, pe scară largă. Folosind datele meteorologice de la 4.388 de locații la nivel mondial, echipa a determinat potențialul global actual de productivitate al microalgelor.

Algele, spune el, produc anual aproximativ 2.500 de litri de biocombustibil pe hectar. În contrast, soia produce circa 220 de litri iar porumbul aproximativ 81 de litri.

„În plus, soia și porumbul necesită terenuri arabile, care diminuează producția de alimente”, spune Quinn. „Microalgele pot fi produse în zonele non-arabile, nepotrivite pentru agricultură.”

Cercetătorii estimează că terenurile neutilizate din Brazilia, Canada, China și SUA ar putea fi folosite pentru a produce suficient biocombustibil din alge pentru a completa mai mult de 30% din consumul de combustibil în aceste țări.

„Acesta este un procent impresionant de energie din surse regenerabile”, spune Moody. „Descoperirile noastre vor ajuta la justificarea investițiilor în dezvoltarea tehnologiei și a infrastructurii pentru producerea biocombustibilului din alge, o sursă viabilă de combustibil.”

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Biocombustibilul din alge, o sursă de energie curată foarte promițătoare, 5.0 out of 5 based on 23 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns