O companie germană a creat un carburant alternativ din apă, dioxid de carbon și energie regenerabilă

0
motorina alternativa

Sunfire și Audi au făcut un combustibil fără emisii. Imagine: Sunfire

Dacă am face o listă cu invențiile cu adevărat utile, care ar putea contribui la combaterea schimbărilor climatice și la crearea unui combustibil alternativ care poate fi utilizat la toate tipurile de autoturisme, această invenție s-ar regăsi printre primele locuri.

O companie germană produce cu succes sute de litri de combustibil neutru CO2, motorină făcută din apă, dioxid de carbon și energie curată.

Potrivit Fast Coexist, tehnologia vine de la o companie numită Sunfire, din Dresda, Germania. Împreună cu Audi, Sunfire a construit o instalație pilot care produce diesel de înaltă calitate, folosind doar energie din surse regenerabile, CO2 și apă.

Cu ajutorul electrolizei, Sunfire separă, mai întâi, apa în hidrogen și oxigen. După acest pas, dioxidul de carbon este amestecat cu hidrogenul, rezultând hidrocarbura (combustibilul). Tot acest proces este alimentat de energii regenerabile, cum ar fi energia eoliană și energia solară.

Pentru a demonstra cum funcționează motorina, compania a turnat recent cinci litri de combustibil în mașina oficială a ministrului german al Educației și Cercetării, Johanna Wanka.

„Dacă am reuși să folosim, pe scară largă, dioxidul de carbon ca materie primă, am aduce o contribuție esențială la protecția climei și la utilizarea eficientă a resurselor”, a declarat oficialul german.

Potrivit Sunfire și Audi, combustibilul nu are emisii de sulf, și arde mult mai eficient față de motorina tradițională. Mai mult, aceasta poate fi amestecată cu motorina obișnuită sau folosită ca atare.

combustibil fara emisii

Ce înseamnă acest lucru? Noul tip de carburant nu îmbunătățește combustibilii fosili, ci îi poate înlocui total.

Întrebarea tuturor este dacă aceasta poate fi produsă la scară largă, și cam la ce costuri.

Christian von Olshausen, cofondator al companiei Sunfire, spune că intenționează să construiască o fabrică mult mai mare, pentru a reduce costurile fabricării.

În plus, Sunfire trebuie să găsească un client sigur (Audi nu a semnat nimic momentan). De asemenea, compania trebuie să convingă guvernul german să reducă taxele fiscale, taxe care scumpesc enorm energia electrică.

În momentul de față, costurile per litru se ridică la circa 1.15- 1.70 de dolari (înainte de distribuție și vânzarea cu amănuntul) ceea ce însemnă că un galon ar ajunge la aproximativ 6.37 dolari.

Pe lângă Sunfire, și alte companii au produs cu succes cantități mici de combustibil alternativ, însă nu au reușit să primească finanțări sau au fost descurajate de legislație și taxe.

În ciuda acestui lucru, ideea de combustibil fără emisii e foarte tentantă, chiar într-un viitor în care mașinile electrice vor fi mai ieftine și mai practice pentru șoferi.

„Mașinile electrice sunt cu siguranță mult mai eficiente din punctul de vedere al utilizării energiei electrice, și au locul lor pe piață”, spune von Olshausen. „Totuși, vor rămâne mereu aplicații care au nevoie de hidrocarburi lichide, cum ar fi avioane și vehicule grele care circulă pe distanțe lungi.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
O companie germană a creat un carburant alternativ din apă, dioxid de carbon și energie regenerabilă, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Share.

Autor

roxana.muntean@solar-magazin.ro

Lasa un raspuns