SMA Solar Technology si Danfoss A/S vor forma una din cele mai mari aliante mondiale in domeniul convertizoarelor

0
SMA and Danfoss solar technology

SMA and Danfoss solar technology

Niestetal/Nordborg, 26 februarie 2014 – SMA Solar Technology AG (SMA/FWB: S92) si Danfoss A/S planifica incheierea unui parteneriat strategic care va reprezenta o schimbare esentiala in competitivitatea ambelor societati. Acesti doi specialisti de renume in tehnologiile de sistem vor beneficia din plin de avantajele rezultate din volumul mare al productiei si de cunostintele comune rezultate din dezvoltare. In plus, Danfoss va cumpara 20 % din actiunile libere ale societatii SMA si intentioneaza sa vanda intreaga sa activitate de afaceri in domeniul invertoarelor fotovoltaice chiar catre societatea SMA.

„Alianta strategica cu societatea Danfoss intareste pozitia de lider a societatii SMA pe intreaga piata fotovoltaica mondiala. Infruntam un mediu de piata extrem de competitional si o presiune marita asupra preturilor. In acest sens, SMA va profita din experienta indelungata a societatii Danfoss in domeniul propulsiilor automatizate. Aceasta piata se caracterizeaza pe termen lung printr-o concurenta dura. In mod analog, si strategia grupului Danfoss se orienteaza asupra optimizarii costurilor prin intermediul achizitiilor in intreaga lume. Stabilirea unei colaborari stranse le ofera ambelor societati spatiul necesar pentru reducerea in continuare a costurilor,“ a spus Directorul Executiv al societatii SMA, Pierre-Pascal Urbon.

Prin preluarea activitatilor Danfoss in domeniul invertoarelor solare, societatea SMA va mari atractivitatea portofoliului sau. Dupa incheierea acestei tranzactii, SMA va lansa pe piata produse noi pentru segmentele pietei aflate intr-o crestere rapida ale centralelor electrice fotovoltaice de dimensiuni medii din Europa, China si SUA.

invertoare solare fotovoltaice

invertoare solare fotovoltaice de calitate germana

„Datorita cooperarii intensive intre societatea Danfoss, specialist de renume in domeniul propulsiilor, si societatea SMA, avand o pozitie unica pe piata invertoarelor fotovoltaice, ambele societati vor forma una din cele mai mari aliante globale in domeniul invertoarelor. Achizitia a 20 % din actiunile SMA este un pas curajos care confirma increderea in ramura solara. Suntem decisi sa sprijinim inovatiile si sa marim competitivitatea prin incadrarea know-how-lui societatii Danfoss din domeniul propulsiilor in activitatile de afaceri in domeniul invertoarelor fotovoltaice. Fara indoiala, Danfoss va exploata economiile rezultate dintr-un volum mai extins al productiei si rata inalta de crestere in domeniul fotovoltaicii,“ explica  Niels B. Christiansen, Presedinte si Director Executiv al societatii Danfoss.

Danfoss va obtine actiunile SMA intr-o valoare de 6,94 mil., la pretul de 43,57 € /actiune – de la fondatorii SMA, fondurile si familiile acestora. Compensatia baneasca corespunde unui procent de majorare de 50% faţa de media ponderata volumetric a pretului unei actiuni in ultimele 60 de zile. Volumul tranzactiei este intr-un cuantum de 302,28 mil. €. Dupa incheierea tranzactiei, actiunile tranzactionabile liber ale SMA vor reprezenta 25,05 %. Fondatorii societatii SMA, fondurile si familiile lor vor detine, dupa incheierea tranzactiei, 54,95 % de actiuni SMA. Danfoss nu va cumpara si nici nu va vinde actiuni pe o perioada de cel putin 2 ani. Cumpararea actiunilor necesita avizul autoritatilor. Incheierea achizitionarii actiunilor si a contractului de cooperare se asteapta in cursul celui de-al 3-lea trimetru al anului 2014.

Informatii suplimentare in legatura cu tranzactia pot fi gasite pe

http://www.sma.de/en/investorrelations/publications/presentations.html.

Despre societatea SMA
In anul 2013, Grupul SMA  a atins o cifra de afaceri de peste 0,9 miliarde euro si este liderul mondial in domeniul invertoarelor fotovoltaice, elementele cheie ale fiecarui sistem FV. Se ocupa si cu managementul energetic si vine cu tehnologii cheie inovative pentru managementul  livrarilor de energie a viitorului. Societatea SMA isi are sediul principal in orasul Niestetal aproape de orasul german Kassel si reprezentante in 21 de tari. Intregul concern angajeaza peste 5000 de oameni. Portofoliul larg al produselor SMA contine invertoare compatibile cu toate tipurile de panouri aflate pe piata si cu sistemele fotovoltaice de toate dimensiunile. Sortimentul de produse include invertoare atat pentru conexiune la reteaua de distributie, cat si pentru tehnologiile insulare si hibride. Portofoliul de produse este suplimentat cu un service complex si cu managementul exploatarii unor parcuri FV de dimensiuni mari. Incepand cu anul 2008, societatea SMA Solar Technology AG este inregistrata la Bursa de Valori Mobiliare din Frankfurt (S92) in segmentul pietei „Prime Standard“, fiind, de asemenea, incadrata la indexul TecDAX.

Despre societatea Danfoss
Danfoss este liderul mondial care se orienteaza asupra solutiilor energetice eficiente care economisesc energia si costurile, reducand emisiile de oxid de carbon. Paleta larga a produselor si a serviciilor societatii cuprinde domenii cum sunt fraparea alimentelor, aerul conditionat, incalzirea cladirilor, comanda motoarelor electrice si propulsiile masinilor. Divizia Danfoss Solar Inverters dezvolta si fabrica un sortiment complex de invertoare fotovoltaice care se pot conecta in toate aplicatiile fotovoltaice. De asemenea, Danfoss desfasoara activitatea sa de afaceri in domeniul energiei eoliene, al incalzirii de la distanta si al infrastructurii de incalzire pentru orase si aglomeratiile urbane. Grupul are aproximativ 22 500 de salariati si vinde produsele sale in peste 100 de tari din intreaga lume. In anul 2012, societatea Danfoss a atins cifra neta de afaceri de 4,56 mld. €.

SMA Solar Technology AG                    Danfoss S/A
Sonnenallee 1                                            Nordborgvej 81
34266 Niestetal                                       6430 Nordborg
Germany                                                     Denmark

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (14 votes cast)
SMA Solar Technology si Danfoss A/S vor forma una din cele mai mari aliante mondiale in domeniul convertizoarelor , 5.0 out of 5 based on 14 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns