Jgheaburi ieftine folosind energia solara, pentru bovinele din Iowa

0
panouri_solare_electrice_pentru_apa_in_agricultura1_solar-magazin.ro.jpgSistemele solare fotovoltaice pot furniza energie pentru a pompa apa la jgheaburi de adapare pentru vaci, imbunatatind calitatea apei pe pasunile de la distanta si de asemenea, economia de bani. Fermierii pot gestiona mult mai durabil pasunile lor, daca vacile nu sunt toate grupate in jurul micilor parauri, erodand malurile.
Un exemplu al unui scenariu foarte rau este al lui Dick Lester’s Spring Valley Ranch in Cherokee County, Iowa. El a avut un mic parau, in care bovinele sale s-au calcat in picioare pana la moarte, reducand propria lor aprovizionare cu apa. El avea nevoie de a pompa apa la 150 de metri pana la deal, pentru a separa apa in trei separeuri, astfel incat bovinele s-ar putea extinde si nu ar mai calca in picioare malurile paraului, alimentandu-se cu apa si reducand fluxul de erodare a malului.

Dewey Stouffer de la Little Sioux Prairie Company, i-a instalat lui Lester un sistem de apa pentru adaparea animalelor ce utilizeaza energia solara. Un sistem simplu de 1.4 KW, ii livreaza toata energia de care acesta are nevoie. Un sant de pietris dreneaza o parte din parau la 15 metrii in subteran, la o pompa. Apoi sistemul solar furnizeaza energie pentru a muta apa pana la 150 de metrii, trece prin 4600 metrii de conducte, pentru a separa apa in trei jgheaburi de baut, pentru bovine. Nivelurile apei din rezervoare semnaleaza pompa pentru a mai adauga apa: „Atunci cand exista o cerere de apa, o supapa se deschide si rezervorul cu presiune furnizeaza apa pana cand presiunea dispare. Apoi pompeaza noua galoane de apa pe minut, pana pe deal, pana cand rezervorul se opreste. Sistemul va mari presiunea din nou si se va inchide”, declara Stouffer.

panouri_solare_electrice_pentru_apa_in_agricultura2_solar-magazin.ro.jpg
Acest sistem nu este conectat la linii electrice de putere. Energia este stocata in rezervoarele de apa. Cand este soare afara, rezervoarele de apa sunt umplute cu apa pana sus.
In Iowa un sistem tipic de pompare a apei cu ajutorul energiei solare costa intre 5000-7000$, in functie de tipul de pompa, numarul de rezervoare de apa, metrii de conducte, numarul de panouri solare.
Dimensiunea pompei si numarul de panouri solare de care aveti nevoie depinde de numarul de bovine, de sursa de apa si cat de departe trebuie sa fie pompata apa.

solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Jgheaburi ieftine folosind energia solara, pentru bovinele din Iowa, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor

Lasa un raspuns